Maak de tarbot schoon.
Snijd de venkel in dunne plakjes en verdeel die over vier
stukken aluminiumfolie.
Leg er de vis en een takje dragon op, besprenkel met de wijn
en doe er zout, peper en wat gesmolten boter over.
Vouw de pakketjes dicht en zet ze 20 minuten in een op
175°C voorverwarmde oven.
Kop voor de Hollandaisesaus 3 eidooiers los en voeg naar smaak
citroensap, peper en zout toe.
Verwarm dit au bain-marie en snipper er al kloppend 15 gr
boter bij tot een romige saus ontstaat.
Doe dan voorzichtig en klontje voor klontje 150 gr boter bij
de saus tot zij mooi dik is.
Breng de saus eventueel nog verder op smaak met zout, peper en
citroensap.
Meng de saus voorzichtig door de geklopte room en voeg er de
gehakte venkel aan toe.
Serveer de saus apart bij de vis.
U kunt dit gerecht ook met forel, zalm, zeeduivel, heilbot of
tong maken.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |